2011. június 10.

Felfedező úton Szicíliában

Szicília Olaszország déli részénél elhelyezkedő, a Földközi-tenger egyik legnagyobb szigete. Közigazgatásilag Olaszországhoz tartozik, viszont van saját fővárosa, Palermo. Területe 9 megyére osztható.

Az évszázadok során nagyon sok nép uralta, és éppen ez adja a különlegességét, mivel minden nép hagyott valamit a saját kultúrájából. Ez adja Szicília látványosságának varázsát.
Az olasz mellett Szicíliának van saját nyelve is, amit azonban már csak az idősebb generáció használ. Természetesen ez a nyelv is a sok kultúra változatos nyelvéből alakult ki.


Szicília, földközi-tengeri vagyis mediterrán éghajlattal rendelkezik. A nyár meleg, de nem túl forró, a tél rövid és enyhe. Éghajlatának és termékeny talajának köszönhetően Olaszország legrégibb borvidékének mondható. Éghajlatához igazodik növényzete is, az utak mentén szinte mindenhol gyönyörű leánder bokrokkal találkozhatunk. Ezenkívül mimózafák, citrom-, narancs-, mandula- és meggyfák kápráztatják el a Szicíliát meglátogató turistákat, hobbikertészeket.A szicíliai konyhára szintén igaz, hogy az itt uralkodó népek ízei ötvöződnek, mégis Olaszország jellegzetes ízvilága dominál. Étel és italkülönlegességei mindenkit levesznek a lábukról. Mind húsevők mind a vegetáriánusok ízletes fogásokkal ismerkedhetnek meg.


A következő oldalak segítenek betekintést nyerni Szicília világába:

Szicília képekben

6 megjegyzés:

 1. Hát...
  Kíváncsi leszek rá! :-)
  Amennyiben a tervem szerint eljutok oda júniusban.

  VálaszTörlés
 2. Szia! Cataniába megyünk júniusban!

  VálaszTörlés
 3. Válaszok
  1. Ha szeretnél képeket küldeni, akkor nagyon szívesen felteszem ide a blogra. Akár saját élménybeszámolóval együtt.

   Törlés