2011. június 10.

Felfedező úton Szicíliában

Szicília Olaszország déli részénél elhelyezkedő, a Földközi-tenger egyik legnagyobb szigete. Közigazgatásilag Olaszországhoz tartozik, viszont van saját fővárosa, Palermo. Területe 9 megyére osztható.

Az évszázadok során nagyon sok nép uralta, és éppen ez adja a különlegességét, mivel minden nép hagyott valamit a saját kultúrájából. Ez adja Szicília látványosságának varázsát.
Az olasz mellett Szicíliának van saját nyelve is, amit azonban már csak az idősebb generáció használ. Természetesen ez a nyelv is a sok kultúra változatos nyelvéből alakult ki.


Szicília, földközi-tengeri vagyis mediterrán éghajlattal rendelkezik. A nyár meleg, de nem túl forró, a tél rövid és enyhe. Éghajlatának és termékeny talajának köszönhetően Olaszország legrégibb borvidékének mondható. Éghajlatához igazodik növényzete is, az utak mentén szinte mindenhol gyönyörű leánder bokrokkal találkozhatunk. Ezenkívül mimózafák, citrom-, narancs-, mandula- és meggyfák kápráztatják el a Szicíliát meglátogató turistákat, hobbikertészeket.A szicíliai konyhára szintén igaz, hogy az itt uralkodó népek ízei ötvöződnek, mégis Olaszország jellegzetes ízvilága dominál. Étel és italkülönlegességei mindenkit levesznek a lábukról. Mind húsevők mind a vegetáriánusok ízletes fogásokkal ismerkedhetnek meg.


A következő oldalak segítenek betekintést nyerni Szicília világába:

Szicília képekben

6 megjegyzés:

 1. Hát...
  Kíváncsi leszek rá! :-)
  Amennyiben a tervem szerint eljutok oda júniusban.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Biztos, hogy nem fogsz csalódni. Jó utat!

   Törlés
 2. Szia! Cataniába megyünk júniusban!

  VálaszTörlés
 3. Válaszok
  1. Ha szeretnél képeket küldeni, akkor nagyon szívesen felteszem ide a blogra. Akár saját élménybeszámolóval együtt.

   Törlés